GEERT MEIJERINK - PERSONEELSMANAGER

“We bedenken altijd oplossingen voor de klant.”

 foto Geert 3

“Ik wil het komende jaar nog wel dertig nieuwe mensen aannemen, dus wat extra inzet op de werving kan geen kwaad.” Geert Meijerink is personeelsmanager bij Pouw Vervoer, met op dit moment als belangrijkste taak het werven van touringcarchauffeurs.

De nieuwe website werkenbijpouwvervoer.nl moet de zoektocht makkelijker maken: “We krijgen er een aantal lijnen bij van Syntus waaronder in Woerden. Daar zijn we vooral op zoek naar parttime chauffeurs, oproepchauffeurs die het leuk vinden naast hun andere bezigheden te gaan rijden op de bus. Volgend jaar hebben we ook een flink aantal evenementen waar we weekendchauffeurs voor zoeken. En daarnaast hebben we toch ook altijd behoefte aan ervaren touringcarchauffeurs.”

Collegiaal

Op de vraag wat maakt dat potentiële kandidaten toch snel moeten solliciteren, is Geert ook heel duidelijk: “Je krijgt een baan waarmee je nog eens ergens komt en waarbij letterlijk elke dag anders is. Het is heel zelfstandig werk, je hebt geen last van je baas.”

“Tegelijkertijd doen we ook heel veel klussen samen. Zeker bij grote opdrachten zoals festivals zorg je met een grote groep collega’s dat we een goed product leveren. Pouw is echt een collegiaal bedrijf. Je wordt goed geholpen door je collega’s. We doen veel dingen met elkaar en voor elkaar. Dat maakt Pouw Vervoer een uniek bedrijf.”

Geert is flink kritisch als het om de selectie van chauffeurs gaat: “Wat ik erg belangrijk vind, zijn zaken als communicatief vermogen en gastheerschap. Ook moeten ze zichzelf goed kunnen presenteren, zij zijn immers het visitekaartje van ons bedrijf. Daarnaast let ik op welke normen en waarden ze hanteren. En natuurlijk moeten ze veilig en verntwoordelijk rijden!”

Klant centraal

Geert heeft nog meer aandachtspunten: “Mensen die ik aanneem moeten ook beseffen dat dit werk nogal wat consequenties heeft voor je sociale leven. Zo kan het goed zijn dat je drie van de vier weekenden aan het werk bent. We rijden op de momenten dat de klant dat vraagt, en dat zijn toch vaak de avonden en weekenden.”

Het is duidelijk dat je niet zomaar chauffeur kunt worden bij Pouw Vervoer. “De chauffeur moet de klant centraal stellen,” vindt Geert, “want dat doen wij ook. Hij moet dus niet de bus belangrijker vinden dan de klant en bijvoorbeeld het eten in de bus verbieden omdat de bus dan vies wordt. We bedenken altijd oplossingen voor de klant."

Benieuwd naar die vacaturesite. Kijk dan hier: Werkenbijpouwvervoer.nl

 

MARTIN BOEIJE – BUSCHAUFFEUR
"Ze geven aan het eind van de week nog net geen knuffel."

Martin Boeije

 

We hebben heel veel verschillende chauffeurs. Allemaal met hun eigen specialiteit. Sommigen zitten het liefst op een lijndienst. Anderen zijn in hun element als ze rijden voor evenementen of achter het stuur zitten van de PartyPouwerbus. Andere chauffeurs worden helemaal blij van een trip naar Engeland of Frankrijk.

Martin Boeije hoort bij die laatste groep. Hij rijdt regelmatig de Flixbus naar Parijs maar de de echte meerdaagse buitenlandse reizen zijn voor hem de krenten uit de pap. Hij geniet van het contact met de leerlingen: “Je bent de spil in de omgang met de leerlingen. Vaak komen ze bij het begin van zo’n reis een beetje uitdagend binnen en aan het einde van de week zijn het juist die uitdagende gasten die je zeggen: ‘je bent een topchauffeur’. Ze geven je nog net geen knuffel bij het afscheid. De uitdaging is een tussenweg te vinden tussen aan de ene kant zorgen voor de nodige discipline en aan de andere kant zo flexibel zijn als mogelijk is. Dat maakt het contact juist zo leuk.”

Martin voelt zich prima thuis in Engeland. “De sfeer op het platteland is heerlijk, maar ook in Londen ben ik helemaal op mijn plek. Je vindt er prachtige parken en de stad heeft natuurlijk ook veel historische plekken en gebouwen. Vaak hebben de scholen wel hun eigen programma, maar intussen verken ik de omgeving ook, zodat ik bij een volgende keer de groep ook weer wat tips kan geven.”

De weg vinden in die drukke stad is voor Martin geen enkel probleem. “Je hebt de TomTom en Google Maps en je hebt vooral ook je hoofd. Als je de reis goed voorbereidt, dan kom je overal.”

 

LEANDER BOON – BUSCHAUFFEUR
“Nu heb ik mijn droombaan”

 medewerkers1

Leander Boon heeft een lange tijd de titel ‘jongste buschauffeur van Nederland’ mogen dragen. Dat hij als 18 jarige achter het stuur van zo een grote touringcar mocht kruipen was zo bijzonder, dat het SBS 6 programma Hart van Nederland er graag bij was met een camerateam.

“Ik wil al van jongs af aan niets liever dan buschauffeur worden. Bij Pouw Vervoer kreeg ik die kans en nu heb ik mijn droombaan .” U kunt Leander vooral tegenkomen bij touringcar ritten binnen Nederland, lokaal schoolvervoer en het openbaar vervoer.

Eigenlijk moet je tenminste 21 jaar zijn om als chauffeur aan de slag te mogen, maar Leander mocht als onderdeel van een landelijke test al een paar jaar eerder beginnen. “Veel jongens van mijn leeftijd willen vrachtwagenchauffeur worden, maar ik wil graag met mensen om gaan en daarom zit ik helemaal op mijn plek!”

Instagram

Leander is naast buschauffeur ook beheerder van ons Pouw Vervoer Instagram account!

 

CLARISSE SCHOUTEN – SALES
“Ik kijk ook wat we nog meer voor u kunnen betekenen”

 medewerkers2

Clarisse Schouten werkt sinds 2013 bij Pouw Vervoer als onderdeel van het salesteam. Als salesmedewerker is Clarisse voor u het eerste aanspreekpunt bij het huren van een bus.

“Als salesmedewerker vertaal ik de wensen van mijn klant naar een concrete busrit. Niet alleen zorg ik er voor dat alle gegevens correct zijn voor klant, planning en de chauffeur, ik kijk ook wat we nog meer voor u kunnen betekenen.”

Clarisse is als onderdeel van het salesteam betrokken geweest bij enkele bijzondere projecten. “Het meest uitdagende project ooit was het busvervoer bij de KNVB bekerfinale 2016 voor onze klant FC Utrecht. Een opdracht met 260 bussen, veel bijzondere veiligheidseisen en een enorme logistieke uitdaging. Als je na afloop terug mag kijken op een succesvolle opdracht, dan geeft dat wel een kick!

Geen dag hetzelfde

Wat Clarisse het leukste vind aan haar werkzaamheden bij Pouw Vervoer? “ We hebben een super gezellig team en hoe druk het ook is, we zetten onze schouders er onder. Ook vind ik het directe contact wat ik met mijn klanten heb leuk, dit zorgt ervoor dat er geen dag het zelfde is.”

Liever persoonlijk contact?

Onze medewerkers helpen graag!

Bel ons direct

Heb je een vraag?
Heeft u een vraag?
  1. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!
  2. E-mailadres(*)
    Invalid Input
  3. Je vraag(*)
    Invalid Input
  4. Invalid Input

Inschrijven nieuwsbrief